torstai 24. tammikuuta 2013

Onko lehdissä oikeasti hyviä blogeja?

Viimeisimmässä postauksessa kirjoitin muotilehtien ja blogien tiiviistä yhteistyöstä ja samankaltaisista piirteistä. Pysytään edelleen hieman samassa aiheessa. Tein pienen katsauksen viiden suomalaisen muotilehden blogeihin. Sanoisin, että yllätyin hieman.



Blogirintamalla on kunnostautunut erityisesti Olivia, joka on valinnut itselleen laatublogit. Niitä on oikein kuusi kappaletta. Luettavana on siis ajatuksella tehtyjä ja ylläpidettyjä blogeja eikä vain toimittajien omia blogeja, joissa on selvästi joskus kahvitauolla kyhättyjä postauksia. Lehdestä löytyy sellaista klassikot kuin Nelliinan Vaatehuone, Paras Aika Vuodesta ja Strictly Style. Päätoimittajan blogikin, Linjoilla,  päivittyy ihmeen tiuhaan mielenkiintoisilla jutuilla.Mukana myös toimituspäällikön Henkarikohtaista ja Manhattanille sijouttuva Lindan Työpyötä. Annan Olivialle viisi tähteä.



Cosmopolitan on tietysti viime aikoina nostanut pisteitään kiinnittämällä P.S. I Love Fashionin. Mutta onhan siellä muutakin lukemisen arvoista. Ulkomaankirjeenvaihtoa suorittaa L.A.Madde, joka on oikea laatublogi sekin. Päätoimittajan XOXO, Miina -blogia kannattaa vilkaista mutta  taasen Fashion Files on lehden oman kauneus- ja muotitoimittajan luomus, eli kovin usein ei tarvitse käydä postauksia etsimässä. Cosmolle antaa lisäpisteitä Tähtibloggaaja -blogista, joka on tällä hetkellä Searching for the Little Black Dress. Kolme ja puoli tähteä Cosmolle (puolikas lähti, kun blogeja vain viisi:))



Viime postauksessa hehkuttamani Costume on tosissaan ottanut blogit ja bloggarit käyttöön lehden teossa. Kuuden blogin settiin mahtuu ammattimaisesti toteutetut Fashionweek 2.0, Auroran Henkarit, Thing for the Bling, Mariannan, ja Nude.Viimeisenä mainittakoon Jenna K., joka on ilmeisesti "tauolla". Myös Mariannan on minusta päivittynyt aina harmittavan hitaasti, vaikka muuten hyvä blogi onkin. Neljä tähteä.



Entäs Trendi? Blogit ovat vallaneet nettisivun etusivun, joten toivoa on. Kappas, kuusi blogia löytyy. Pupulandia on ihan omaa kaliiberiansa mutta mukana on myös laadukkaat Sara K., Auta Elina, Kiitos Hyvää ja Vippaskonsti, joka on kuulemma jonkin hyvän syyn takia nyt hieman tauolla. Joukon jatkeena on Trendi Työhuone, johon ei kannata vaivautua. Neljä tähteä.



Ja viimeisenä tulee Elle. Ihan syystä. Ellessäkin käytetään maagista kuuden blogin lukua mutta siinä onnistumatta. Saimi Hoyerilla on ollut Elle Style Awardsien aikaan aiheeseen liittyvä blogi, joka roikkuu edelleen linjoilla. Heli Kajon Heli la Chipiessä olisi potentiaalia, jos juttua tulisi ulos enemmänkin. Samaa voi sanoa Klaran Kengissä -blogista. Muotifanin Maailma yrittää pitää uppoavaa laivaa pinnalla mutta erään alkoholijuoman sponsoroima tauolle jäänyt Mirva's Fresitime upottaa sen viimeistään. Tosin nyt blogi on saanut luvan jatkaa eli toivoa voi olla. Toimituksen blogista tulee hieman pisteitä; se on päivittynyt kivasti mielenkiintoisilla jutuilla -tosin viime vuonna. Nimiä on siis hankittu mutta ei niinkään sisältöä: kaksi tähteä.

Summa summarum: lehdissä on blogeja kuusi kappaletta. Toimittajien blogit päivittyvät huonosti.
Oikeastaan erittäin harvoin. Minulla viikonkin mittaiset päivitystauot kertovat jotain siitä, että blogi ei ole ihan sen pitäjän to do -listan kärkipäässä. Totta kai harvoin päivittyvässä blogissa voi olla ihan timanttia sisältöä -mutta sellaista ei tullut vastaan. Ymmärrän kyllä, että ihmisillä on muitakin töitä mutta silloin kannattaa keskittyä siihen minkä osaa ja jättää blogit muille. Elikkäs, suuntaa Oliviaan, jos etsit laadukasta luettavaa.

Mikä mahtaa olla oma suosikkisi?

Ei kommentteja: