sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Miksi bloggarit eivät twiittaa?

Pari viikkoa sitten huomasin Avec Sofién julkaisseen oman Windows 8 –aplikaationsa. Hieno homma! Varmasti kätevä kapistus hänen seuraajilleen, joilla on Windows 8. Eli aika harvalla, luulisin. Luin huvittuneena julkaisusta kertovan postauksen kommentteja: siellä jokunen valitteli sitä, että heillä on iPhone. Kaunis ajatushan tuo aplikaatio oli mutta ehkä liian aikaista niin monien luullessa Windows 8:ia jonkin sortin puhelimeksi.

Jos meillä oltaisiin kiinnostuneita vähän muustakin kuin vain Facebookista ja Instagramista, niin bloggareilla olisi valtava määrä tälläisiä eri työkaluja käytettävissään. Otetaan nyt esimerkiksi Twitter, jonka käyttö on minusta ihan aliarvostettua. Ja sehän on ihan pirun yksinkertaista. Kuinka monta bloggaria seuraat Twitterissä? Tai onko sinulla edes Twitter-tiliä? Minä en seuraa kovin montaa, sillä eipä sieltä montaa bloggaria löydy. Tai sitten kun löytyy, niin saatavilla on yksi twiitti jostain vuosien takaa.


Kuva täältä.


Itse avasin tälle blogilleni Twitter-tilin ja jos sinäkin sellaisen omistat,  tervetuloa seuraamaan minua täällä. Ja vaikka sinulle ei vielä tiliä olisikaan, rekisteröidy ihmeessä. Follow me -painike löytyy myös tuolta oikeasta sivupalkista. Facebookkia en vielä perusta, vaan se saa odottaa hetken.

Ymmärrän kyllä, että jos seuraa jotakuta blogin ja Facebookin välityksellä, samaisen henkilön twiittien kyttääminen voi olla hieman tårta på tårta. Miten jolla kulla riittää joka paikkaan jotain mielenkiintoista sanottavaa? Itse yritän pitää kaikki mediat hieman erilaisina. En voi sietää sitä, kun Twitterfeedi julkaistaan sellaisenaan FB:ssä ja vice versa. Silloin näkee ja kuulee kaiken kahtena, ja etenkin FB:ssä kaikenmaailman # ja @ -merkit eivät oiken pääse oikeuksiinsa. Se on puhdasta laiskuutta, jos ei jaksa naputella eri viestejä näihin kahteen kanavaan -viestit kun sattuvat olemaan vielä niin pirun lyhyitä.

Suosittelen Twitteriä siis ihan muistakin syistä kuin suosikkibloggareiden seuraamisesta. Jos ja kun maailmalla tapahtuu jotain suurta, aiheen seuraaminen Twitteristä on paljon reaaliaikaisempaa kuin vaikkapa uutisten katselu. Riski tietysti on, että osa siitä tiedosta on pelkkää potaskaa. 


Kuva täältä.

Keräsin kuitenkin kokoon top 5 parhaat muotibloggarit Twitterissä. Homma ei ollut helppo. Ulkomaisia bloggareita sieltä löytyy aivan pilvin pimein mutta pysytään nyt näissä meidän tutuissa suomalaisissa muotibloggareissa. Tämä ei sitten muuten ole mikään paremmuus järjestys.

Teemu Bling on oikea raskaan sarjan twiittaaja. Jutut englanniksi ja mielenkiintoisia uudelleentwiittauksia. Onhan ne omat jututkin siis mielenkiintoisia. @TeemuBling

Auroran Henkarit -blogin Aurora on toinen ahkera twiittaaja. Auroran Instagram-kuvia on mukava seurata tätä kautta. @AuroranHenkarit

Yummyn Jenni Ukkonen on ahkera twiittaaja. Johtuukohan siitä, että Jenni asuu Lontoossa? Twitter on siellä päin maailmaa ehkä suositumpi juttu kuin meillä. Twiitit ovat mukavan henkilökohtaisia huomioita arjesta. @jenniukk

MouMoun Iina Moukolalta tulee monta twiittiä päivässä. Osittain samoja juttuja kuin FB:ssä ja tietysti linkit uusiin postauksiin. Mutta myös paljon muuta. @MouCola

Searching for LBD -blogin Heidi Tuominen on ahkera twiittaaja -sanottavaa löytyy ainakin kerran päivässä. Mielenkiintoisia linkkejä muihinkin kanaviin, esim. Youtubeen. @searchingforLBD

Näitä tapauksia suosittelen ainakin seuraamaan. Hyviä kohteita ovat myös eri lehdet ja media-alalla työskentelevät ihmiset. Ketä tai mitä sinä seuraat? Kaikki vinkit ovat tervetulleita ja myös linkit omaan Twitter-profiiliisi. 



4 kommenttia:

  1. Ohoh! Kiva oli löytää tällainen tunnustus! Merci ma pal!

    Mutta joo, olet oikeassa ton twiittauksen suhteen – musta se on helppo ja nopea tapa tietää mitä missäkin tapahtuu. Olisi mahtavaa jos suomalaiset bloggaajat twiittaisat enemmän!

    Hyvää kevättä!

    xoxo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että löysit tämän! Ole hyvä vaan :) Samoin kiitos, hauskaa kevättä!

      Poista
  2. tein kyselyn lukijoilleni twitterin käytöstä ja heistä vain noin 6% käyttää twitteria.. siksi jäi omakin tili perustamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä todella vähän, eli ymmärrettävää. Jos blogi olisi todella kansainvälinen lukijoiden osalta, niin twiittailu olisi varmasti antoisampaa. Olen huomannut itse sen.

      Poista